Verloskundigenpraktijk Wormer & WormerveerBevalling

Bevalling

Op de eerste controle spreken aanstaande moeders vaak hun angst uit over de bevalling, logisch, het is een intensieve en belangrijke gebeurtenis. Als het je eerste zwangerschap is, is alles nog onbekend en vind je veel informatie op het internet. Gedurende je zwangerschap groei je naar je bevalling toe en geloof het of niet, er komt een moment dat je wilt bevallen: je dikke buik zit in de weg, je slaapt niet meer lekker, je bent nieuwsgierig, alles staat klaar…….dus al is het onbekend, je wilt graag bevallen!

Op het spreekuur wordt met je besproken wanneer je ons moet bellen, er zijn diverse informatie-avonden in het ziekenhuis, pijnstilling wordt besproken en je kunt een bevalplan opstellen.

Doordat er tijdens de spreekuren veel tijd en aandacht voor jou als zwangere is, zul  je meer vertrouwen hebben in je eigen lichaam. We zien elkaar ongeveer 13 keer in de zwangerschap en wij zullen je goed voorbereiden op de bevalling.

Als er sprake is van een angst die meer zorg nodig heeft, kunnen we je verwijzen naar een speciale zorgverlener die je kan helpen om de angst te overwinnen.