Verloskundigenpraktijk Wormer & WormerveerKraambed

Kraambed

In het kraambed krijg je te maken met verschillende zorgverleners, zoals de kraamverzorgster die de eerste acht dagen na de bevalling dagelijks een aantal uur zal komen om jou en de baby te helpen met de voeding, het badje, een deel van het huishouden op zich neemt en bepaalde controles zal doen bij jou en de baby.

Rond de vijfde of zesde dag na de bevalling komt er ook een wijkverpleegkundige van het consultatiebureau bij je langs voor de hielprik, die standaard bij iedere baby afgenomen wordt. De verpleegkundige zal dan ook een gehoortest doen bij de baby en maakt dan een eerste afspraak voor jou bij het consultatiebureau.

Bij borstvoedingsproblemen kan je ook de lactatiekundige inschakelen, zij is meestal te bereiken via de kraamverzorgster die voor je zorgt tijdens het kraambed.

Na de bevalling komen wij  jou en de baby regelmatig controleren in het kraambed, als alles goed gaat wordt het kraambed tussen de achtste en tiende dag na de bevalling afgesloten. Dan wordt er nog een afspraak met je gemaakt voor de nacontrole en die vindt plaats ongeveer zes weken na de bevalling.